A free weekly community event offering locally grown, organic and pesticide-free produce and foods from the Mazatlán area, direct from farm-to-consumer, with no middle-men. Aimed at everyone - locals and foreigners, plus chefs and restaurant owners - interested in finding healthy, fresh produce, seafood, chicken, milk, cheeses, yogurt, dried fruit and more. No crafts, cooking or food preparation allowed. Space will also be provided for 1-2 approved non-profit or school groups each week.
Run by a volunteer committee directed by Co-Managers Janet Blaser and Veronica Rico.The Market Managers have the final say in any issues of behavior, conduct or procedure during the market, during set-up and during the close of the market each week. Vendors may sell only between the hours of 8am and 12pm Saturdays when the MFM/MOM is in operation. Vendors must be members of the MFM/MOM and agree to follow all rules and regulations established by the organization. Vendors pay $200 pesos per month, per space. MFM/MMO is responsible for paying all fees to the City necessary for the Market operation.
When & Where:
Every Saturday, 8am-12pm, from January-May, 2012
Annually from November-May
In Zaragoza Park, Centro Historico
Mazatlán Mercado Organico Customer Tips
- Vendors cannot sell until 8am and must stop selling at noon. We will blow a horn to announce the start time each week. Please respect the Market selling times.
- Small change will make everyone happy!
- Bring a bag or basket to carry your purchases in.
- English-speakers: please be patient with our Spanish-speaking farmers!
- Please use trash receptacles for any trash.
- We have provided a port-a-pottie during market hours, located in the street near the corner of Guillermo Nelson & Jose Maria Morelos streets.
- A free space is provided each week for non-profit, school and other groups. Please contact one of our Committee members to reserve a date for your group.
- It's better if dogs don't come to the market - sorry!
- We welcome your suggestions! Please stop by the Mercado Organico table in the center of the market and introduce yourself!
Quién/Qué:
Se trata de un evento de y para la comunidad, realizado de manera seminal en el cual se ofrecerán productos del campo LOCALES, ORGÁNICOS y LIBRES DE PESTICIDAS. Los productos se ofrecerán al consumidor directamente de manos del proveedor, sin el uso de intermediarios. Este evento va dirigido a cualquier persona local o extranjera, además de chefs y dueños de restaurantes los cuales estén interesados en encontrar productos del campo saludables y frescos, pollo, leche, quesos, yogurt, frutas deshidratadas y más. No se permitirá la venta de artesanías o comida preparada. Además, se proveerá de espacio para 1 ó 2 asociaciones civiles o sin fines de lucro cada semana.
Este proyecto SIN FINES DE LUCRO es dirigido por un comité de voluntarios el cual cuenta con dos Gerentes. Los Gerentes del proyecto tienen la decisión final sobre cualquier tema relacionado al proyecto, ya sea problemas de comportamiento o de cualquier actividad llevada a cabo antes, durante o al cierre del día en que se instale el proyecto.
Los productores podrán vender solamente durante el horario de 8am a 12pm y solamente en los sábados en que se decida que operará el proyecto (en este caso los sábados únicamente). Los productores firmarán un acuerdo en el que se enlista un reglamento muy específico de operación del proyecto y deben atenerse a las reglas y voluntad del Comité y del Ayuntamiento, aún si estos deciden dar de baja a dicho productor o prohibirle la venta de ciertos productos.
Los productores pagarán $200 pesos al mes, por espacio instalado. El Comité del MFM/MMO será el responsable de negociar y pagarle a la ciudad las cuotas necesarias para la operación del proyecto. Los productores no podrán instalarse por su cuenta ni de ninguna manera realizar ambulantaje.
Cuándo & Dónde:
Cada Sábado, 8am-12pm, de Enero - Mayo del 2012
De manera anual, de Noviembre - Mayo
En la Plazuela Zaragoza, Centro Histórico
No comments:
Post a Comment